Koristni nasveti pri izbiri sedežne garniture

Dnevni prostor je eden od najpogosteje obiskanih prostorov, poleg tega v njem običajno preživimo najdlje časa. Ravno zato je še toliko pomembneje, da je soba dnevna čim bolj funkcionalna ter seveda tudi prijetnega videza. V veliki meri je to odvisno tudi od sedežne garniture.

Med vsemi tipi sedežnih je kotna sedežna garniturazagotovo najbolj priljubljena vrsta, saj se ponaša z nešteto prednostmi. A tudi takšen tip sedežne lahko na trgu najdete v več različicah.

Dve vrsti kotnih sedežnih garnitur

Znani sta dve vrsti kotnih garnitur. Prva je klasična kotna sedežna garnitura. Zanjo je značilno, da ima roko naslona na obeh koncih. Naslonjalo za hrbet z naslonskimi blazinami pa je na obeh stranicah tovrstnega kosa pohištva. Druga različica je ravna sedežna s podaljšanim sediščem, ki se imenuje tudi počivalnik. Tovrstna različica je še posebej dobrodošla tedaj, kadar je nasproti sedežne televizor.

Izberite stil sedežne garniture, ki najbolj ustreza vašemu slogu in počutju

Obe vrsti kotne sedežne garniture imata prednosti pa tudi kakšno slabost. Pri prvi vrsti se lahko pridobi nekoliko več prostora za sedišče, v kotni del pa se je še vedno možno uleči. Sedežna s počivalnikom pa ima večjo površino za ležanje in seveda manj sedišč. Tej vrsti sedežne se neredko dodaja tudi premični tabure. Tega se lahko preprosto priključi k delu za sedenje, še posebej tedaj, kadar želite pridobiti nekaj dodatnega prostora za ležanje.

Prostor za kotno sedežno garnituro

Verjetno vas zanima, kakšen prostor je najustreznejši za izbiro kotne sedežne. Kotna sedežna garnitura se odlično poda v prav vsako sobo, ki ima vsaj dve prosti steni. Vsekakor pa je v nadaljevanju predvsem od dimenzij prostora in navad posameznikov oziroma družine odvisno, za kateri tip tovrstnega kosa pohištva se boste odločili. Zavedati pa se morate, da z izbiro takšne garniture ne smete zapreti dostopa do prehoda oziroma do okna, če bo na primer pohištvo stalo na sredini sobe.

Prav tako je dobro že vnaprej predvideti, da sedežna na sploh velja za večji kos pohištva. Ravno zato morate še posebej paziti na to, da prostora s prevelikimi dimenzijami pohištva me boste natrpali preveč.

Spletni ogled kotne garniture za sedenje

Tik preden se odpravite v salon s pohištvom, da si izberete novo sedežno, široko ponudbo tovrstnega pohištva lahko preverite tudi v spletnih prodajalnah, kjer so vam poleg vrhunske kakovosti izdelkov na voljo tudi izjemno dostopne cene.

Scroll to Top