dišave za dom

Zagotovite si prijetne dišave za dom

Uporaba je lahko zelo splošna!
Dišave za dom se uporabljajo v različne namene. Lahko, da imate doma v hiši ali stanovanju (seveda lahko tudi v pisarniških prostorih ali delavnici) neprijetne vonjave, ki so posledica kuhanja, vonjav, ki so se razširile k vam od kod drugod ali iz kakega drugega razloga. Tudi, če je denimo v prostoru preveč vlage ali dolgo ni bil prezračen, boste ob vstopu takoj v zraku začutili neprijeten vonj. Dišave za dom
Dišave za dom vam lahko te probleme rešijo in sicer tako, da postavite dišave nekam v center prostora in jih pustite določen čas delovati.
Zagotovo pa si želite svoj prostor nadišaviti s čim bolj naravnimi aromami. Umetnih substanc je v dišavah zelo veliko in po celotnem svetu, še posebej pa na območju Evropske unije, v zadnjih letih različne raziskovalne institucije in organizacije vedno znova opozarjajo na to, da so v dišavah lahko tudi različni alergeni. Verjetno si ne želite, da bi zrak dišal lepše, vi ali vaši gostje pa dobili alergično reakcijo ali celo zboleli na dolgi rok, če bi takšne substance vdihavali redno.dišave

Dišave na povsem naraven način

Naravne dišave si lahko naredite tudi sami. Pri tem lahko uporabite različna zelišča, še posebej rastline, ki se uporabljajo v čajih, kot so kamilice ali pa različne rože, vendar pa morate vedeti, da je njihova slaba lastnost ta, da tudi cvetje lahko sproža alergije, poleg tega ne bo preprečilo močnejših vonjav, še manj pa lahko vonj rož dozirate, tako da bo včasih teh dišav malo več, drugič pa čisto malo. Uporabljate lahko tudi različna eterična olja ter različno sadje oziroma njegove lupine, še posebej dolgo lahko prijeten vonj oddajajo različni citrusi (mandarine, pomaranče, limete, limone,..).

Najlažje pa si doma pomagate kar tako, da uporabite dišeče palčke z različnimi vonjavami. Njihova uporaba je zelo enostavna. V dovolj visoko skodelico natočite nekaj eteričnega olja in vanj namočite paličice. Če želite več vonja, uporabite več palic, če želite, da bo bolj intenziven, pa preprosto paličice večkrat obrnite. Na voljo je precej različnih vonjev, njihove cene pa se gibljejo od 25 do 30 EUR za večje količine; manjše se vam preprosto ne izplača kupiti. Naštejmo nekaj zelo originalni in prijetnih vonjav:
– Granatno jabolko
– Zelena figa
– Jabolko in cimet
– Začinjeni citrus
– Vanilija in črni poper

Izbire je torej precej, vi pa se morate sami odločiti, katere vonjave so vam najbolj všeč in jih v prostor postaviti na primerno mesto.

Poleg dišav pa je za prijetno počutje pomembna tudi svetloba, ki jo ustvarimo z reflektorji.

Scroll to Top