Prijetna ureditev spalnice

Pri urejanju doma pogosto največ pozornosti posvečamo bivalnim prostorom, torej predvsem dnevni sobi in kuhinji, precej manj pa spalnim prostorom – še posebej spalnici, saj je ta za razliko od otroške sobe resnično zgolj prostor, namenjen spanju in ga tako podnevi dejansko ne uporabljamo. Kljub temu pa velja tudi spalnico prijetno urediti – sicer naš spanec nebo prijeten, saj bo njen videz neudoben.spalnica

Potrudite se za »domačnost« v spalnici

Spalnica mora biti prostor, ki je udoben, to pa pomeni, da nam deluje toplo in domače. Če boste med bele stene namestili pohištvo, ki »nima duše« ter nato morda celo še zanemarili dekoracijo, vam to ne bo uspelo. Kaj morate torej storiti, ko se lotite izbire spalnice?
– Pohištvo za spalnico kupite z mislijo na dolga leta uporabe. Naj bo prijetno na videz, a ne pretirano moderno, da ne bo že čez nekaj let iz mode. Izdelava naj bo kakovostna! Odločajte se za kombinacijo lesnih vzorcev z nekaj barve, na primer z belo, vaniljo, vijolično … Žive barve v spalnico ne sodijo, vsaj na pohištvo ne.
– Ko izbirate spalnico, pomislite tudi na vse dodatke, ki jih boste vanjo umestili, da bo videti bolj prijetna. Ko postavite pohištvo, bo treba dodati še prijetne svetilke za na nočne omarice, mehko preprogo ob postelji, kakšno fotografijo ali stensko nalepko, zavese za zastiranje svetlobe, lepo posteljnino in pregrinjalo za posteljo, kakšen tabure ali klopico za sedenje, ogledalo … Naj se izbrano pohištvo za spalnico ter dekoracija dobro ujemajo!
– Da bo in bo v njej hkrati tudi kakovosten zrak, ki je nujen za dober spanec, poskrbite z rastlinami. V spalnico sodijo lončnice – na notranjo okensko polico lahko postavite nekaj lončkov z orhidejami (ki bodo tam dobro uspevale, glede na to, da imamo spalnico običajno na severni strani hiše,), ali pa postavite v spalnico eno samo veliko lončnico, na primer drevo življenja ali fikus.

Spalnica zahteva tudi praktičnost

Spalnico pogosto izkoristimo tudi za hrambo najrazličnejših stvari. Kadar nimate velike garderobne sobe, v katero lahko spravite več kot zgolj oblačila, ali p vsaj kakšne vgradne omare na hodniku, potem boste morda v spalnici shranjevali posteljno perilo, brisače in še marsikaj. Izberite torej pohištvo za spalnico, ki vam to omogoča – posteljo, ki se dvigne in skriva pod seboj velik prostor za shranjevanje, ali pa ima pod ležiščem predale. Verjemite, prostora za shranjevanje ni nikoli preveč!

Scroll to Top