Moderno in uporabno kopalniško pohištvo

Je mogoče združiti moderno in uporabno, se najbrž sprašujete. Povem vam, da je to seveda povsem mogoče in da je pravzaprav veliko modernega designa pohištva izšlo ravno iz praktičnosti. Zadeve niso tako zelo stare, kajti tudi napredek pri materialih in oblikovanju le teh, se je pokazal šele v zadnjih nekaj letih ali morda dveh desetletjih.kopalniško pohištvo

Moderno v svojem času

Vsak čas ima svoje modne smernice in pogosto se zdi, da ponovno doživljamo nek trenutek v zgodovini. Nekateri pravijo, da če nič ne zavržeš, boš nekoč spet imel moderne obleke, čevlje in še kaj. Vemo, da so tudi nekateri avtomobili skozi leta izjemno pridobili na ceni, a res je, da je potrebno tudi v njihovo vzdrževanje investirati zelo veliko, predvsem časa in ljubezni. A čeprav se ideje in tehnologije spreminjajo in se v resnici moda v celoti ne ponovi v nekem oddaljenem trenutku prihodnosti, pa zagotovo drži, da je vedno lahko nekaj modernega v svojem času.

Tudi kopalniško pohištvo ni pri tem prav nič izjemno. Skozi leta so zelo napredovali materiali in prišli smo do z led lučkami osvetljenih ogledal, stropnih svetilk, ki lahko spreminjajo intenziteto svetenja ali barvo, da ne govorim o različnih tuš kabinah, v katerih je vgrajen radio, telefon, masažne šobe in še kaj. Jacuzzi z vgrajeno televizijo ter daljinskim upravljavcem, ki lebdi na vodi smo tudi že videli in čas je, da se vrnemo v realnost in si pogledamo svojo kopalnico in kopalniško pohištvo v njej. Pri tem je seveda pomembno ali ste lastnik stanovanja ali najemnik. Najemnik bo verjetno v stanovanje investiral zelo malo, saj je to naloga lastnika, ki mu nepremičnino oddaja. V tem primeru investirate v premične dele stanovanja, ki jih lahko odnesete s seboj. O tem lahko seveda pričnete razmišljati še preden se najeli stanovanje. Recimo, da na spletu iščete oglas oddaja stanovanj Maribor in najdete primerno stanovanje, ki pa nima veliko opreme. Takoj vam zazvoni alarm v glavi in jasno je, da boste morali opremo kupiti in takoj se postavi vprašanje ali jo boste lahko kasneje uporabili še kje drugje.

Praktična uporaba, ravne linije

Vračamo se k stari zgodbi, da kar je staro, pogosto pride spet v modo. Se spominjate kopalniškega pohištva izpred desetletij? Vse je bilo leseno, a rekli so nam, da se les napije vlage, da se hitro uniči in kopalniško pohištvo je postalo plastično, malce kovinsko, precej svetleče in zelo dolgočasno. Ravne in vitke linije, srednja višina, predalčki in morda omarica pod njimi, pa še ena za na steno, po možnosti z ogledalom pred njo, da si jo montirate nad umivalnik in vanjo skrijete manjše predmete, ki jih ves čas potrebujete imeti pri roki.

Sedaj se vračamo v tisto dobo, ko bo les zopet našel svoje mesto na svetu. Vse več je spet zelo lepega in preprostega kopalniškega pohištva v lesu, ki se dobro čisti, dobro prevaja temperature in je prijeten na dotik. Les je del narave in tega ne smemo nikoli pozabiti, tako da le pogumno v nakup takšnega pohištva za v kopalnico. Še dodaten izziv pa so omare za kopalnico, kajti te so največkrat samo majhne in marsikdo si mora konkretno omaro naročiti posebej pri mizarju ali v pohištvenem salonu, saj velikih pogosto sploh ne prodajajo. Kopalniško pohištvo pa naj bo praktično, torej naj bodo tudi omare velike, če seveda imate zanje dovolj prostora. Tako bodo lahko hranile vso kozmetiko, brisače in morda celo čistila za celo stanovanje.

Za kakovost našega življenja je prezračevanje izjemno pomembno. Več o tem si lahko preberete v našem članku.

Scroll to Top