Otroške sobe različnih barv in oblik

Design otroške sobe

V času, ko so otroci v stiku z modo in oblikovanjem že od malih nog, ko pričnejo ustvarjati v vrtcu in osnovni šoli, je seveda jasno, da si bodo tudi v sobi zaželeli enega od elementov, ki jih bodo videli v neki reklami ali trgovini. Zato je pri načrtovanju otroške sobe to pametno upoštevati.otroška soba
Jasno je, da bo poglavitni pomen pri opremljanju šel v smeri iskanja ustrezne rešitve, ki bo nekakšen kompromis med ceno, ki jo zmorete plačati, med prostorom, ki ga imate na razpolago in praktičnimi lastnostmi, ki jih otroška soba mora imeti. Tako se lahko šele po zajemu vseh teh lastnosti, pričnete spraševati, kakšne bodo oblike kljukic za odpiranje omaric, v kakšni barvi bo les, ali bodo vsa vrata in zunanje plošče predalov v istih barvah in podobno.
Ko je soba enkrat postavljena, jo lahko opremite še s stenskimi nalepkami ter nalepkami za pohištvo, seveda pa ste jo morda delno že prej pobarvali. Moderno je pobarvati tudi samo eno steno ali pa imeti vse stene v barvah, strop pa imajo nekateri radi v beli barvi, da prostor izgleda večji. Osebno temu ne polagam pozornosti, prostor velik 10 kvadratnih metrov se je meni vedno zdel velik 10 kvadratnih metrov in nikoli 8 ali 12. Razumem pa malega papagajčka v kletki na steni, ki se vidi v malem ogledalcu in misli, da je z njim še en papagajček. Sicer srčkano, a menda smo ljudje bolj bistri.

Otroške sobe so lahko tudi igrišče

Seveda bo v otroški sobi vaš otrok spal, se učil in tudi zabaval. Lahko se bo igral s prijatelji ali pa prebiral knjige, preživljal čas za računalnikom ali pa se spuščal po toboganu. Toboganu? Da, prav ste prebrali. Nekateri proizvajalci otroških sob so namesto stopnic, iz denimo pograda proti tlem speljali kar tobogan. Če je soba dovolj velika – zakaj pa ne? Gotovo varneje, kot stopnice ali lestev. Tobogan tako lahko postane tudi zabavni del sobe, kjer bo vaš otrok s štoparico v roki meril ali se bo do tal prej pripeljala rdeča ali modra frnikula ali pa mafijski ali policijski avtomobilček ter kako daleč ga bo odneslo po sobi, v smeri proti omari, ki v njegovi domišljiji predstavlja nebotičnik v centru velemesta.
Pri opremljanju otroške sobe moramo torej misliti na veliko reči, vendar pa nikar ne smemo pozabiti na otroka, ki mu je namenjena. Četudi je majhna, se lahko z nekaj domišljije naredi iz nje zanimiv in praktičen prostor. Čeprav morda nimate dovolj denarja, lahko z nekaj dobre volje nekatere rešitve napravite tudi sami. Namesto televizije, ki je v sobi najbrž v resnici ne potrebuje, mu raje kupite kvalitetno posteljo. Pri opremljanju pa naj otrok sodeluje, da ne bo na koncu mislil, da odhaja spat v neko tujo sobo ali se jo bo celo izogibal.

Scroll to Top