Pregled kanalizacije s kamero opravljajo strokovnjaki

Ugotovite dejansko stanje

Dejansko mesto poškodbe v kanalizacijah ali drugih vrstah cevi, še posebej podzemnih sistemih, je potrebno odkriti kar najhitreje, kot je to mogoče. Če bi se poškodba širila, bo skozi čas nastajala še večja škoda, zato je potrebno opraviti pregled kanalizacije s kamero. Na tak način se ugotovi dejansko stanje v ceveh, ki ga sicer razen z izjemno dragim, zapletenim in tudi dolgotrajnim postopkom odkopavanja ne bi mogli opraviti.pregled kanalizacije s kamero

Da ne bi potrebovali odkopati vsega

Morda veste, da je nekje prišlo do zamašitve, a je področje preprosto preveliko, da bi ga lahko odkopali v celoti in ugotovili kje je prišlo do težave. Ta težava je lahko poškodba, ki je nastala zaradi vpliva vremena, poškodbe ob nekem drugem odkopavanju, slabe prvotne izgradnje, dotrajanosti materiala ali česa drugega. Na koncu razlog niti ni tako pomemben, vendar pa vam pregled kanalizacije s kamero omogoči, da natančno locirate mesto, ne da bi se z odkopom sploh potrebovali ukvarjati. Razlog vas bo zanimal kasneje, da boste znali odpraviti napako kar najhitreje, z najmanj odkopavanja in si tako zmanjšali stroške. Morda boste ugotovili, da to težave sploh ni prišlo pri vas, ampak morda pri sosedu, pa je pri vas vse skupaj udarilo na plan.

Na razpolago so različne kamere

Ugotovitev dejanskega stanja na terenu bi bilo sicer skoraj nemogoče, pregled kanalizacije s kamero pa to naredi od znotraj, torej skozi samo cev. Pri tem se uporabljajo različni tipi vozil, ki se premikajo skozi cevi, prav tako pa tudi različne kamere, z večjimi in manjšimi premeri. Od tega bo odvisno v prvi vrsti do kam bo pravzaprav sploh lahko prišla kamera, druga resnica pa je kvaliteta slike. Seveda je jasno, da boljša kot bo osvetlitev, klasična ali infra rdeča, boljša bo kvaliteta slike, seveda v kombinacija s kar najbolj čistimi stekli, kvalitetnimi lečami, optiko in vsem ostalim kar sodi zraven.

Kvalitetni posnetki za stranke

Za stranko je pregled kanalizacije s kamero pomemben zato, da dobi kvalitetne video posnetke, ki so lahko na koncu posneti na CD oziroma DVD ali pa na USB ključ. Tako lahko stranka dobro pregleda kje je prišlo do težav in se z izvajalcem dogovori za kar najhitrejšo, najugodnejšo in kvalitetno sanacijo poškodbe ali zamašitve. S tem se prepreči tudi širjenje poškodb ter nadaljnje, še večje zamašitve do katerih bi lahko prišlo v bodoče. Če je do zamašitve prišlo zaradi nalaganja oblog oziroma nečistoč, je pogosto mogoče določiti tudi vir, zaradi katerega se je to zgodilo v preteklosti in morebiti odpraviti ali pa vsaj omiliti podobne dogodke v prihodnosti, s čimer se stroški še znižajo.
Stranka potrebuje le kvaliteten video posnetek ali sliko dejanskega stanja, označitev področja in razlago strokovnjaka, ki bo povedal kaj se je zgodilo in zakaj ter znal svetovati, kako podobne težave odpraviti v bodoče.
https://www.youtube.com/watch?v=0xmrAZ2_VHs

Scroll to Top