Rolo garažna vrata

Za montažo na domače garaže so se doslej večinoma uporabljala dvižna garažna vrata, katerih površina je bila razdeljena na široke panele, ti pa so se ob odprtju zapeljali pod strop garaže. Ko je bila garaža odprta, so tako dvignjena vrata prekrivala celotno površino stropa garaže.Rolo garažna vrata Če imate dovolj visok strop, ki je po celotni dolžini neizkoriščen, je to vsekakor dobra rešitev, a če je garaža nekoliko bolj prostorsko izkoriščena in imate na primer pod strop obešeno športno opremo (kanu, kolo, smuči,) ali pa je višina garaže nekoliko nižja, so veliko boljša možnost rolo garažna vrata.

Rolo garažna vrata niso novost

garažna vrata

Rolo garažna vrata so sestavljena iz ozkih lamel, ko vrata odpremo, pa se te navijejo v rolo. Se vam zdi to nekoliko znano? Res je, tako delujejo rolete za okna, ali pa rolete za izložbena okna, s katerimi marsikateri trgovec po zaprtju trgovine zaščiti svojo prodajalno. In če lahko rolo ščiti trgovino pred nepridipravi, lahko ščiti tudi vaš avtomobil, kaj ne?

Kakšne prednosti imajo rolo vrata?

Rolo vrata terjajo izjemno malo prostora. Lamele ob odpiranju zdrsnejo po stranskih vodilih navzgor in se zvijejo v škatlo pod stropom – nobenega dela torej nimate z nameščanjem vodil po celotnem stropu garaže, kot je to potrebno pri klasičnih dvižnih vratih za garaže. Rolo vrata so prostorsko omejena zgolj na področje vrat, drugi deli garaže pa ostanejo nedotaknjeni.
Kaj pa varnost in upravljanje? Vrata se dvigajo in spuščajo z motorčkom, torej jih iz avtomobila upravljate daljinsko. Ko se zaprejo, jih tako kot vsaka druga vrata tudi zaklenete, torej ni strahu, da bi jih kdo ročno dvignil, na lamelah pa je še posebna protivlomna blokada. V primeru, da ostanete v notranjosti in pri sebi nimate upravljalnika, pa lahko rolo garažna vrata z notranje strani preprosto odprete tudi ročno. Lamele imajo spodaj in ob straneh tesnilo, ki skrbi za dobro tesnjenje, ob montaži pa se namesti tudi fotocelica, ki preprečuje, da bi se vrata zaprla takrat, ko je pod vrati avtomobil ali kakršen koli drug predmet, ki ovira zapiranje.

Scroll to Top