Dnevna soba za vso družino

Dobro načrtujte prenovo
Ko v družini končno pade odločitev, da dnevna soba potrebuje prenovo, je čas, da se vsi člani usedejo skupaj in naredijo konkreten posvet. Dnevna soba je namreč tisti prostor, kjer se mora hkrati vsak posameznik počutiti povsem domače, a vendar je to hkrati soba, ki je namenjena vsem. Kako torej uskladiti ta konflikt interesov in narediti bivalni prostor, ki bo z največjo dobrodošlico sprejel tudi vaše goste.dnevna soba
Dnevna soba je običajno centralni prostor v hiši ali v stanovanju nekega bloka. Seveda se zgodi, da prostorov zmanjka in moramo dnevno sobo uporabiti kot spalnico. Danes so te rešitve možne tudi na tak način, da si naredite dnevno sobo kot običajen dnevno bivalni prostor, eno omara v njej pa rezervirate za posteljo. Obstaja kup podjetij, ki vam takšno posteljo naredi in ko pride noč, jo preprosto spustite navzdol iz omare, ki preko dneva ne daje nikakršnega vtisa, da se v njej skrivajo vzmetnica in posteljnina.

Možnih je veliko kombinacij

Druga možnost je kombiniranje dnevno bivalnega prostora na tak način, da se kuhinja razširi v jedilni prostor od tod pa naprej v dnevno sobo in če je le možno, tudi v večji balkon. Ta rešitev je idealna, saj nimate veliko ovir takrat, ko bi radi goste postregli s kakim prigrizkom kar na kavni mizici ob sedežni garnituri. Prav tako se lahko odločite, da boste obedovali na balkonu, če je le dovolj prostora, da si na njem postavite mizo. Še najbolje, da je ta miza zložljiva ali na kolesih, da jo lahko hitro umaknete in napravite prostor za kak ležalnik ali gugalnik, kjer se predate toplim spomladanskim žarkom ali se tja umaknete v večerih, ki sledijo najbolj vročim dnem.

Tople barve in kvalitetni materiali

Danes je obilo pohištvenih salonov, kjer si lahko ogledate različne kombinacije dnevnih prostorov. Dnevna soba je v njih ponavadi razstavljena, celo ne samo ena in hitro si jo boste lahko predstavljali pri vas doma. Preden pa se odpravite v najbližji salon, vam priporočam, da si vzamete nekaj minut časa in dobro premerite vaš dnevni prostor in številke vržete na papir. Tako boste točno vedeli, kje je prostor za sedežno garnituro in kje za televizijo. Dobro razmislite kam boste kaj postavili, da se bodo še vedno lahko odpirala vrata v prostor ali da ne bo kos pohištva prekrival luči ali pa, da vam ne bo na televizijo poleti sijalo sonce.
Poigrajte se z odtenki barv, da bo vse skupaj pridobilo na dinamiki in naj vaša dnevna soba zažari v vsem sijaju. Še nekaj okraskov in lahko pričnete uživati.

Scroll to Top