Naš deževni dopust in barbecue za v hišo

Končno! Dolgo pričakovani dopust je tu. Pakirala sem že cel teden. Pri štirih družinskih članih je to namreč cel podvig. Otroci so še premajhni. Več kot kopalke in brisače pač ne zanjo pripraviti za na morje. No, mogoče se spomnijo še na plavutke in masko. Moj dragi misli, da se vse samo pripravi. In odlaša s pakiranjem, kar me dela čisto živčno. Zato vse pripravim sama. A nikoli si nisem predstavljala, da si bom na dopustu želela imeti barbecue za v hišo. Prav to se je namreč zgodilo. Neverjetno, ampak imeli smo cel teden dežja.

Prišli smo na našo sanjsko destinacijo

Po dolgi in utrujajoči vožnji smo prispeli na cilj. Izbran otok v Dalmaciji je bil najina želja že dlje časa. Apartma nekje na samem, v senci borovcev. Blizu se sliši šumenje morja. In nikjer nobenih nadležnih turistov. Pa še ena želja je bila na spisku: žar! Apartma mora imeti žar. In ga je tudi imel.

Že takoj prvi dan smo se udomačili na naši sanjski destinaciji. Res je bilo lepo. Prostoren apartma s pogledom na morje nas je očaral. Za otroke je bila na voljo ogromna pokrita terasa z igrali. Mene je na terasi vabil moder ležalnik in viseča mreža.

Ni bilo vse tako sanjsko

A že naslednji dan so se nam približali grozni črni oblaki. V daljavi proti celini so švigale grozeče strele. Grmelo je zelo glasno. Prišla je huda nevihta. Potem pa le za nekaj minut sonce in zopet so nebo prekrili črni oblaki. In tako je bilo dan za dnem. Cel teden je deževalo. Neverjetno. Večkrat smo se zapeljali v sosednjo vas v restavracijo s hišnim barbecuem.

A prav na cel deževni teden pač nihče ni pomislil. Žar pri apartmaju pa je stal na prostem. Joj, kakšna smola. Pa tako smo si želeli sveže pripravljenih rib na žaru ali pa barbacue mesa, ki bi ga sami pripravili. In kaj smo se odločili? Cel teden so se nam cedile sline po specialitetah z žara. Takoj naslednji dan ob prihodu domov v Slovenijo, smo na spletu naročili barbecue za v hišo. In končno smo prišli na svoj račun.

Scroll to Top