Zakaj izbrati ležišče iz pene

Obstaja več različnih vrst ležišč, od tistih tradicionalnih s klasičnim ali kakšnim drugim vzmetenjem, pa do bolj modernih vrst jogijev, med katerimi so med najbolj popularnimi prav ležišča iz pene. Marsikdo, ki se odloča za nakup vzmetnice, ni čisto prepričan, kaj bi bilo najboljše zanj, zato se na koncu pogosto odloči na podlagi cene, namesto da bi jogi skrbno izbral na podlagi tega, kaj potrebuje. Če ne veste, kaj izbrati, pojdite s časom naprej in izberite najboljše na trgu v tem trenutku: privoščite si ležišče iz pene, saj boste z njimi prav gotovo zadovoljni.

Ležišča iz pene so namreč izredno udobna, hkrati pa vašemu telesu nudijo optimalno oporo, ki jo to potrebuje, da si ponoči dobro spočije in naspi. Za razliko od klasičnih jogijev, ki so lahko premehki in zato telesu ne nudijo dovolj opore ali pa so pretrdi za vaše mišice in sklepe, zato se na njih ne boste dovolj spočili, imajo ležišča iz pene to prednost, da se odlično in dinamično prilagajo obliki telesa in vašim spalnim položajem, ki jih ponoči kar nekajkrat zamenjamo, a kljub temu ne izgubijo oblike, saj je pena elastična oziroma naravno prožna.

Pri izbiri vzmetnice je pomembno tudi to, iz kakšnega materiala je ta izdelana, na kar morajo biti še posebej pozorni tisti z občutljivo kožo, tisti, ki imajo astmo, ali tisti, ki so alergični na prah oziroma pršice. Prav jogiji iz pene so idealni za takšne osebe, saj ne privabljajo prahu in druge umazanije, ampak so zelo higienični in zračni. Ležišča iz pene se zato priporočajo za uporabo pri ljudeh z zdravstvenimi težavami, dodatno pa jih lahko zaščitite še s pralnimi prevlekami, ki dodatno preprečujejo razvoj morebitnih mikroorganizmov v vašem jogiju.

Takšna ležišča so posebej primerna tudi za vikende oziroma za opremo prostorov, kjer ne spite vsak dan, saj se v njih manj nabira ne le prah, ampak tudi vlaga. Zaradi tega razloga jih bodo vzljubili tudi tisti, ki se veliko potijo, saj je pena v notranjosti ležišča narejena iz posebnih vlaken, ki so zmožna odvajati vlago stran od telesa in omogočajo hitrejše sušenje. Ta lastnost preprečuje občutek vlažnega ležišča, vaše spanje pa bo tako bolj prijetno, udobno in mirno.

Jogiji, ki so narejeni iz pene, so torej zelo dobra izbira prav za vsakega, ki si želi preizkusiti kakovostno ležišče in dobro naspati. Takšen jogi je namreč zračen, antibakterijski in antialergijski, hkrati pa tudi udoben, prijeten za spanje in oblikovan tako, da se telo na njem dobro spočije. Ena od njegovih značilnosti je namreč tudi ta, da trdota ležišča ni enaka po celi spalni površini, ampak je jogi razdeljen na cone, ki optimalno podprejo telo na različnih delih – noge namreč med spanjem potrebujejo drugačno podporo kot glava ali hrbtenica in ležišče iz pene omogoča prav to, kar je osnova za zdravo spanje in jutranje zadovoljstvo.

Scroll to Top