Selitve!

Pred vami so 4 najpogostejše napake, ki jih storimo med selitvijo ter 8 nasvetov, kako se jim izogniti. Članek je razdeljen v dva dela.

1. Mislite, da boste vse zmogli sami.

Velika napaka. Že selitev čez mesto je lahko zelo stresna, pojavijo se dodatne komplikacijo in kmalu vam stvari ne gredo več po načrtu. Zelo hitro se nabere preveč stvari, kombi je poln, na ulici pa sta še dve tretjini vašega imetja. Zato vedno planirajte vnaprej in dobro premislite vsak korak. Že samo stroškov za gorivo se lahko na koncu nabere kar precej in kar naenkrat niste prihranili prav nič. Zato sami opravite le manjše premike, za večje pa prosite za pomoč selitveni servis, ki vam bo zadeve zelo olajšal.

2. Pozabite na “prometni zamašek”.

Polovica selitev se opravi pozno spomladi in poleti, zato so takrat selilci na polno zaposleni. Že selitev čez mesto je lahko zelo stresna, pojavijo se dodatne komplikacijo in kmalu vam stvari ne gredo več po načrtu. Zelo hitro se nabere preveč stvari, kombi je poln, na ulici pa sta še dve tretjini vašega imetja. Zato vedno planirajte vnaprej in dobro premislite vsak korak. Že samo stroškov za gorivo se lahko na koncu nabere kar precej in kar naenkrat niste prihranili prav nič. Zato sami opravite le manjše premike, za večje pa prosite za pomoč selitveni servis, ki vam bo zadeve zelo olajšal.

3. Pozabite na ceno.

Zagotovo ne kupite avtomobila ali hiše, ne da bi vedeli koliko stane. Enako naj velja za selitev. Preden se odločite za sodelovanje s selitvenim servisom, se točno pozanimajte kakšna bo na koncu cena in če bo prišlo do kakšnh dodatnih stroškov, kot so škatle, pakirni material ali gorivo. Večina selitvenih servisov pripravi neko okvirno ceno, ki temelji na približnem številu ur dela in razdalji med krajema. Tej ceni se lahko prištejejo zgoraj omenjeni stroški, če pa pride do dela, ki ni bilo predvideno, pa se seveda dodatno obračuna tudi to. Priporočamo, da kontaktirate vsaj 3 podjetja in jih zaprosite za ponudbo ter se nato odločite. Ne izberite vedno najcenejšega, saj je verjetno dober razlog za to, da so najcenejši.

4. Pozabite na “neseljive” stvari.

Selitve so stresne, seli se vse od pohištva pa do oblek in posode, zato se velikokrat zgodi, da pozabimo na tiste malo vrednejše stvari, kot so nakit, razne zbirke dragocenosti, orožje… Take predmete bi radi preselili sami, saj večina selilcev ne omogoča zavarovanja, ki bi kril poškodbe teh predmetov. Pa tudi vrednost je večja, saj se jih ne da kar tako nadomestiti. Zato ne pozabite na to, da boste morali te zadeve prepeljati sami v svojem avtomobilu.

Scroll to Top