Pomivalna sredstva za profesionalne pomivalne stroje

Prednosti visokokakovostnih čistil za pomivanje posode

Zagotavljanje čiste kuhinje in jedilnega pribora je pomembno iz številnih razlogov. Stranke veliko raje obiščejo hotele, restavracije, bare in druge obrti, kjer jim vedno postrežejo hrano in pijačo na čistih krožnikih. Res pa je, da tudi najboljši pomivalni stroji ne morejo odstraniti trdovratne umazanije, če ne uporabljajo profesionalnih pomivalnih sredstev za industrijsko uporabo. Obenem pa je ob vsakem trenutku potrebno upoštevati stroge higienične predpise, ki jih uravnavajo zakoni. Vse to je možno doseči brez težav, če imamo na razpolago kakovostna čistila, ki popolnoma razkužijo in očistijo ves jedilni pribor, krožnike in kozarce.

Industrijska čistilna sredstva z globinskim čiščenjem

Glavna razlika med navadnimi in industrijskimi pomivalnimi sredstvi je njihova učinkovitost. Navadna čistila nimajo moči za globinsko čiščenje. Industrijska čistila pa vsebujejo posebno tehnologijo, ki odstrani vse nevidne bakterije in madeže, ki so prostemu očesu nevidni. To pa je zelo pomembno pri pranju posode, kozarcev, vilic, žlic, nožev ipd. Tako tudi preprečimo možne okužbe strank pri uživanju hrane, saj bomo vedno lahko ponudili popolnoma sterilne jedilne pripomočke.

Pomivalna sredstva za kozarce
Industrijska pomivalna sredstva za čiste in bleščeče kozarce

Kakovostna čistila za industrijsko rabo uporabljajo popolnoma drugačne vsebine, kot jih druga čistila. V njih se nahajajo posebne kemične formule, ki so namenjene popolni sterilizaciji predmetov, ki jih z njimi pomivamo.

Mehčanje vode podaljša življenje pomivalnim strojem

Vsakodnevno pomivanje jedilnega pribora in drugih elementov je nujno opravilo v vseh hotelih restavracijah, barih, gostilnah ipd. Stroji za pomivanje so vsak dan pod določenim stresom, ki ga prenašajo brez težav. Na žalost pa jim lahko trda voda onemogoči njihovo pravilno delovanje. Vodni kamen se nabere v bobnu pomivalnega stroja, grelcih in drugih komponentah. Enako pa velja za dehidratorje hrane in številne druge naprave. 

Pomivalni stroj in umazana posoda
Mehčalec vode odstrani številne nečistoče v vodi,

Uporaba mehčalca vode pa nam omogoča, da se številnim prej omenjenim nevarnostim izognemo. Mehčalec odstrani številne nečistoče v vodi, kar prepreči njihovo nabiranje v vseh napravah, ki potrebujejo vodo za pravilno delovanje.

Mehčalec za vodo odstrani nečistoče iz vode

Vodenje velikih gostinskih obratov je močno odvisno od uporabe sveže vode. Ta na žalost ni nikoli popolnoma očiščena številnih nečistoč, ki so na pogled nevidne. Ko pa jo uporabljajo pomivalni stroji, bojlerji, grelci vode in druga gostinska oprema, pa se sčasoma nečistoča prične nabirati v njih. Te nečistoče so magnezij, kalcij in drugi elementi, ki povzročajo korozijo in nabiranje oblog. Številne prednosti, ki jih ima mehčanje vode, so odlične za številne industrije, kot so:

  • Avtomobilske pralnice
  • Restavracije in hoteli
  • Proizvodni obrati
  • Pralnice oblačil
  • Bolnice

Mehčalci so izredno uporabni v prehrambni industriji, saj omogočajo dolgo delovanje ključnih naprav, ki so skoraj vedno v pogonu. Obenem pa bodo vsi kozarci, krožniki in drugi jedilni pripomočki izgledali bolj čisto in naravno. To pa bo pustilo dober vtis na strankah, kar je vedno dobrodošlo.

Omehčana voda zagotovi boljše delovanje naprav

Pri delovanje pomivalnega stroja, dehidratorja, pečice s funkcijo samodejnega pomivanja z vodo ipd. se bodo sčasoma v vsaki izmed omenjenih in drugih naprav nabrale obloge. Te obloge bodo povzročile, da bo raznovrstna gostinska oprema pričela delovati bolj neučinkovito. Slabša učinkovitost delovanja se bo opazila v višjih mesečnih stroških z električno energijo, slabšemu delovanje naprave, možnih tehničnih težavah ipd.

Video: Kako in prednosti uporabe mehčalca vode v pomivalnem stroju

Veliko bolj ekonomično je, da se poslužimo mehčanja vode, ki nam na dolgi rok prinese dve glavni prednosti. Prva je ta, da bo naša oprema v gostilni, restavraciji, hotelu ipd. delovala veliko dlje in bolj učinkovito. Druga pa ta, da bodo naše stranke navdušene z vrhunsko opranim jedilnim priborom in drugo opremo.

Pomivalna sredstva brez toksičnih elementov

Kakovostna pomivalna sredstva za gostilniško rabo ne vsebujejo toksičnih elementov. To je velika prednost, saj jih to naredi veliko bolj prijazna za rabo. Proizvajalci omenjenih čistil uporabijo veliko bolj napredne kemične formule pri njihovi izdelavi. To pa zato, ker do velike mere njihovo varnost določajo številni zakoni o higieni oziroma varovanju zdravja. Predstavljajo najboljšo kombinacijo varnih elementov za čiščenje in moč globinskega odstranjevanja umazanije in bakterij.

Čistila za industrijsko rabo so namenska

Na voljo obstajajo številna več-namenska čistila za uporabo doma. Ko pa govorimo o industrijskih zvrsteh, pa je zgodba drugačna. Večina izmed njih je namenjena določeni uporabi. Tako je možno kupiti pomivalno sredstvo za čiščenje posode, srebrnine, nerjavečega jekla ipd. Proizvajalci se osredotočijo na določeno površino in naredijo določen proizvod, ki je izredno učinkovit pri njegovem čiščenju.

Določena namembnost je pozitivna stvar, saj omogoča gostincem veliko lažjo izbiro pomivalnih sredstev za določene materiale. S tem se zagotovi lažja izbira določenega proizvoda, kot tudi visoka učinkovitost odstranjevanje madežev.

Scroll to Top