Vrhunska osvetlitev zunanjosti našega doma

Osvetljevanju zunanjosti našega doma ali druge nepremičnine je pomembna iz več razlogov. Dobro osvetljen dovoz, garaža, vrt in splošna okolica nepremičnine bo odvračali nepridiprave. Za doseganje omenjenega cilja so zunanji reflektorji odlična izbira. Uporabljajo močne LED žarnice, ki porabijo zelo malo električne energije. Kljub temu pa lahko ustvarijo veliko svetlobe. Ker imajo tudi dolgo življenjsko dobo, lahko z njimi osvetlimo manj in bolj zahtevne objekte. Zato predstavljajo idealno rešitev za osvetlitev okolice hiše, poslovnega objekta in drugih večjih in manjših zgradb.

Zunanji reflektorji LED imajo zelo dolgo življenjsko dobo

Klasične luči imajo veliko slabost, to pa je kratka življenjska doba. Pripisati jo je mogoče načinu delovanja svetila, saj žarilna nitka deluje pri zelo visoki vročini. To samo žarnico skozi čas iztroši. Poleg tega pa prid delovanju porabi veliko količino električen energije, ki se v prostor sprošča skozi toploto. Poznamo številne tehnologije osvetljevanja, kot so HID, Xenon in podobno. Kot zelo zanesljivi so se izkazali LED zunanji reflektorji, ki ustvarijo svetlobo preko tehnologije polprevodnikov. Omenjeni tehnologiji pravimo LED, ki se vedno bolj uporablja v različnih industrijah.

Zunanji LED reflektorji s senzorjem skrbijo za vašo varnost in udobje.

Ekonomičen način za osvetljevanje zunanjosti nepremičnine

Energijska učinkovitost je vedno bolj pomemben element pri praktično vsaki moderni napravi. Številne tehnologije osvetljevanja porabijo dokaj veliko električne energije. LED zunanji reflektorji so izredno učinkoviti pri ustvarjanju svetlobe. Za svoje delovanje potrebujejo le 10% toliko energije v povprečju, kot jih druge vrste omenjenega svetila. To je zelo uporabno, če želimo prihraniti stroške z vzdrževanjem objekta. 

Delovanje zunanjih reflektorjev s tehnologijo LED omogoča, da se zelo malo segrevajo. S tem je naša nepremičnina bolj varna, saj je manj možnosti za nastanek nesreč, kot so opekline, požari in podobno.

Zunanja svetila s senzorjem gibanja

Včasih je najbolje, da opremimo dele zunanjosti nepremičnine z bolj napredno tehnologij osvetljevanja. Zelo uporabna so zunanja svetila s senzorjem premikanja, saj se prižgejo po potrebi. Priporoča se jih za uporabnike, ki želijo dobro osvetliti določen del zunanjega prostora, ko se nekdo premika v območju senzorja. 

Senzor premikanja v zunanjih svetilih pa tudi omogoča, da prihranimo veliko drugače nepotrebno potrošene energije. Ker svetilo ne deluje neprekinjeno, se tudi njegova življenjska doba močno poveča.

Energijska učinkovitost na delu: LED tehnologija za svetlejšo prihodnost.

Izredno močna svetloba

Zelo zaželena lastnost vsakega svetila je, če je sposobno proizvesti veliko moč. Specifikacije vsakega zunanjega reflektorja LED nakazujejo, da lahko ustvari veliko svetlobe pri zelo nizki porabi električne energije. 

Svetloba, ki jo lahko ustvarijo zunanja LED svetila je zelo podobna dnevni. To pomeni, da lahko do zelo visoke mere osvetlijo dovoz, garažo, vhodna vrata, vrt in podobno. Močna svetilnost luči v zunanjosti naše nepremičnine je zelo uporabna, če želimo odvračati nepridiprave, ustvariti bolj varno okolje za sprehajanje okoli nepremičnine in podobno.

LED zunanji reflektorji so prijazni človeku in okolju

Dandanes potrebujejo različna svetila številne kovine za pravilno delovanje. Nekatere so bolj ali manj škodljive za človeka in okolja. Z razvojem LED tehnologije osvetljevanja, pa se je mogoče izogniti uporabi nevarnih snovi. Novejša zunanja svetila s tehnologijo LED ne uporabljajo svinca, živega srebra in drugih nevarnih materialov in snovi. Zato lahko z njimi rokujemo brez težav in ne zastrupljajo okolja, kjer se nahajajo.

Eleganca v noči- zunanja osvetlitev hiše prinaša pridih prestiža.

Velik poudarek je tudi na oddajanju ogljika. Znanstveniki so v zadnjih desetletjih ugotovili, da fluorescentne žarnice oddajo veliko količino ogljika v svojem življenju. LED zunanja svetila pa tega ne počno, saj delujejo po drugačnem principu. Tudi, ko jih zavržemo na smetišče, ne zastrupljajo narave. To pa zato, ker se v njih, kot prej rečeno, ne nahajajo nevarne snovi za okolje.

Zunanja svetila za vsako okolje

Osvetljevanje zunanjega okolja včasih ni tako preprosto, kot se sprva zdi. Upoštevati moramo naravne elemente, kot so vročina, mraz, vlaga in podobno. Omenjeni elementi pa lahko hitro načnejo zdravje in poslabšajo delovanja različnih svetil. Novejša LED zunanja svetila so narejena tako, da vzdržijo vse naravne elemente. Ker ne oddajajo veliko toplote, so primerna za delovanje v mrzlih in toplih okoljih. 

Različne vrste zunanjih reflektorjev

Nekatere specializirane izvedbe omenjenih svetil so dodatno zaščitene proti vodi ali imajo številne tehnologije, ki jih naredijo uporabne v bolj ekstremnih okoljih.

Vsak moderni LED zunanji reflektor je namenjen uporabi v določenih vremenskih pogojih. Pomembno pa se je pozanimati kakšne so zmogljivost in namen delovanja posameznega reflektorja za zunanjo uporabo ter druge lastnosti. V vsakem primeru pa predstavljajo najboljšo možno osvetlitev za delo, osvetljevanju zunanjosti nepremičnin, cest in podobno.

Scroll to Top